Hogyan készül a csokoládé?

1. lépés

A formák tisztítása

Miután elmostam a formákat és megszáradtak, puha vattacsomóval minden egyes csokiformát külön-külön fényesre törlök.

2. lépés

Festés

A bonbon íz világához passzoló színeket használva, kakaóvajjal festem meg a formákat egyenként. Hol kézi ecsettel, hol csak ráfröcskölve, hol pedig levegős festékszóróval festem az egységes színtől, az absztrakt formákig.

3. lépés

Külső váz

A megfestett formákat megtöltöm a temperált csokoládéval, majd átfordítva kicsorgatom belőle a csokit, hogy csak egy üres, vékony csokiréteg maradjon. Innentől a csoki és a festett rész egybekel és közösen folytatja útját.

4. lépés

Töltés

Az üres csoki hüvelyeket megtöltöm az általam készített töltelékekkel. A töltés után minimum 12 órát hagyni kell a bonbonokat pihenni, hogy a szerkezetében tökéletesen végbemenjen a kristályosodás. Az ízvilágnak csak a képzelet szabhat határt.

5. lépés

Lezárás

A töltött bonbonok felületére temperált csokoládét adok, majd spatulával lehúzom a felesleget, hogy tökéletesen zárjam a bonbon formákat.

6. lépés

Kiütés

A készítés legjobb pillanata.
A formákat megfordítva az asztalhoz ütjük, majd felemelve ott marad a színpompás, és finom csokoládé.

Felkeltettem az érdeklődését?

Kattintson, és ismerje meg további termékeimet!